Belépés

Kesselyák-kupa

 

Kesselyák-Kupa Vándordíj
Alapító okirat

A Nyíregyházi Repülő és Ejtőernyős Klub Elnöksége a Klub szakosztályaiban folyó sporttevékenység színvonalának növekedését ösztönözendő, vándordíjak alapítását határozta el a vitorlázórepülő és az ejtőernyős szakágakban.

A díjakat a Klub korábbi nemzetközi, illetve országos hírű tagjairól nevezzük el, akik sporttevékenységeikkel és emberi magatartásukkal példaként szolgálhatnak a Klub mai és jövőbeni tagságának. A díjakat a 2010-es évtől kezdve évente egy szakértő zsűri fogja odaítélni, melyet a Klub Elnöksége nevez meg.

Vitorlázó szakág díja: a dr. Kesselyák Mihályról elnevezett vándordíj. (Kesselyák-Kupa Vándordíj)

dr. Kesselyák Mihály a Nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskola repülő ágazatának oktatója, tanszékvezetője volt 1970-1987-ig. Pályája alatt két vitorlázó repülőgépet tervezett. Az egyiket – a KM 400-at Nyíregyházán építették meg és repülték be. A Repülőklub tagjaként a Nyíregyházán töltött évek alatt a Klub egyik legeredményesebb vitorlázó repülője volt. Nevéhez egy Nemzeti bajnokság II. és III. helyezés, valamint egy országos rekord fűződik.

Meghívó

Az ALBATROSZ Vitorlázórepülő Egyesület, a Kesselyák-Kupa Vándordíj alapítója nevében szeretettel meghív minden érdeklődőt 2012. szeptember 15-én 16:00 órakor tartandó díjátadó rendezvényére.

A Vándordíjat a díj alapítója Hársfalvi Péter adja át.

A Kupa bírtokosai:
2010   Mező Tibor
2011   Kovács (kovijet) Mihály  kovijet beszámolója

Örülök a Kesselyák Kupának!

Örülök bizony, és némi számvetésre késztet.

Hosszú ideig csak gyűjtöttem az órákat körzethatáron belül. A debreceni versenyek az új évezred elején egy kicsit kibillentettek ebből a tespedtségből, és akkor ráéreztem a távrepülések ízére.

Igenám, de akkor még dátumozós fényképezőgépekkel igazoltuk a fordulópontokat. Egyszer csak nyakunkba szakadt az IGC-k kora, ami olyan hi-tech, űrkorszakbeli valaminek tűnt, szóval bonyolultabb volt, mint a fényképezőgép exponáló gombja. És akkor kénytelen voltam a GPS navigációnak legalább az alapjait elsajátítani.

Hosszú iskola volt, számos elrontott rögzítéssel. Kiváló példa erre a 2010-es Thermál Kupa Hajdúszoboszlón, ahol rögzítés hiányában a legjobb napom eredménye veszett el. Bosszantott, még egy picit rágyúrtam. Letöltöttem a Colibri szoftverét, vettem kábelt, készítettem saját betáp-kábelt, és elkezdett működni a dolog.

2011-ben a Szolnoki Pelikán Kupára készültem, de sajnos kificamítottam a bokámat és nem tudtam elindulni rajta, mert hát ez mégsem egy paralimpiai mutatvány. Keserű volt a szám miatta, így amikor újra járóképes lettem, elkezdtem hazai pályáról távokat repülni. A készült IGC-kből némelyik csak OLC-re, egyik-másik MVK-ra, vagy Kesselyákra volt jó, de azért szépen gyűltek. Igazi nagy dobás nem volt köztük, nem sikerült olyan időt kifognom, de jólesett. Több repülésem hétköznapra esett, és ilyenkor elsődleges szempont volt a gépválasztásnál, hogy melyik van kívül, ne kelljen kipakolni miatta az egész hangárt. Azért bevallom, jobb lett volna egy típushoz ragaszkodni, mert így mindig újra és újra ki kellett találnom, hová tegyem a Colibrit, PDA-t, aksit (és nem mindig sikerült jól).

A csapat nélkül nem ment volna. Ti kevesebbet, és rövidebbet repültetek, köszönet érte. De félre a tréfával, köszönöm annak, aki segített, aki nem akadályozott, és csapatjátékosként velem örült a repüléseknek, és a sikernek.

Próbáljátok meg ti is, jó mulatság. Tudomásul kell venni, hogy a győztesek nem hátrálnak meg (aki meghátrál nem győzhet).

A következő évi megmérettetéshez használjuk ki jobban a téli tanfolyamot, tanuljunk hasznosat, gyakoroljuk be a navigációt és a rögzítést. Szedjük rendbe a Colibriket és a PDA-kat, és oldjuk meg ezek rögzítését a gépeken. Ne halogassuk a gépek talpra állítását, mert jó áprilisi gyakorlások után májusban tudunk legnagyobbakat repülni. Jó csapatjátékkal a jelenleginél sokkal színesebb verseny is kikerekedhet.

Kívánom, hogy sikerüljön nektek is (de én is ott leszek)!

Kovács (kovijet) Mihály

 

 

Kedves Látogató!

 

Weblapunk fejlesztés alatt áll! Kérünk látogass vissza pár nap múlva!

Köszönjük a türelmet!

under construction

Időjárás térképek

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Adatok

 

Adószám:
18810309-1-15

 

Számlaszám:
10700048-66641577-51100005

Látogatottság

Ma16
Ezen a héten16
Ebben a hónapban794
Összesen64196
DEBUG
Time:[0.0072348117828369sec]

Repülőorvos

ENT20Doctor20Male

Dr. Gáspár Etele

4090 Polgár, Városkert u. 8.
etegaspar@gmail.com

Bejelentkezés:
+3630/320-0849

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések