Belépés

Bemutatkozás 

Az MHSZ megszűnése után Magyarországon a vitorlázórepülés - a többi technikai sporthoz hasonlóan - nehéz helyzetbe került. A hirtelen megvont állami támogatás hiánya egyre erőteljesebben jelentkezett a Nyíregyházi Repülő és Ejtőernyős Klubban is. Az MHSZ megszűnésekor minden klub megörökölte azokat a technikai eszközöket, melyek használatukban voltak. így a nyíregyházi vitorlázó sportrepülés technikai háttere adott volt.

 

SNB133122002-ben a Nyíregyházi Repülő és Ejtőernyős Klub Motoros és Vitorlázórepülő Szakosztályának tagjai megalakították az Albatrosz Vitorlázórepülő Egyesületet, melyet a bíróság 2002. december 6-án 2164. sorszám alatt vett nyilvántartásba közhasznú szervezetként. Az egyesület alapító tagjai között arany (dr. Herpay Gábor, Hídvégi József) és gyémántkoszorús (Tóth István) pilóták is vannak. A megalakulást követően a vezetés az egyesület tagjainak bevonásával és közreműködésével stabilizálta a működési feltételeket mind anyagi, mind szakmai oldalon.

Minden évben rendezünk a tagság körében egy-két hetes repülőtábort, ahol a növendékek kiképzése mellett a teljesítményrepülők is közösen gyakorolhatnak. A táborban többször megfordulnak idegen reptérről érkező pilóták is. A növendékek a teljesített vizsgákat követően átesnek a hagyományt őrző avatáson is.

 

Az egyesület főleg hétvégeken tart repülőüzemet, de a lelkes fiatalok gyakran szerveznek hétköznapi repüléseket, melyek főleg teljesítmények elérése miatt jelentős.

Tagjaink jelentős hazai és nemzetközi versenyeken is részt vesznek.

SNB13700

 glider

Kedves Látogató!

 

Weblapunk fejlesztés alatt áll! Kérünk látogass vissza pár nap múlva!

Köszönjük a türelmet!

under construction

Időjárás térképek

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Adatok

 

Adószám:
18810309-1-15

 

Számlaszám:
10700048-66641577-51100005

Látogatottság

Ma42
Ezen a héten135
Ebben a hónapban337
Összesen75757