Belépés

Hírek

Nyárzáró hétvége

IMAG0582 Medium2013. augusztus 31-én, az idei nyár utolsó napján rendkívüli üzemnapot tartottunk. A nehézségek persze nem maradtak el: A modellezők pont ezen a hétvégén tartották a Nyírség Kupa bajnokságot, ezért kérték, hogy csőrléses üzemet ne szervezzünk, ha megoldható csak vontatásból repüljünk. Reggel kipakolás után nem maradt repülőgép a hangárban. 6 vitorlázó repülőgéppel és a vontatógéppel kiálltunk a starthelyre.
Elindult az első start. Összesen 6 vontatás történt. IMAG0580 Medium
Közben a hangár előtt szép csendesen rotyogott a bográcsban egy kis pörköltnek való. Teltek az órák. A pörkölt is elkészült, aki felszállt aznap távot is repült.
Repülőgépeink többsége hazaérkezett a pörkölt illatára, kivéve a Kisvasat. Pilótája úgy döntött, nem kíváncsi a bogrács tartalmára. Vacsora után útra is kelt a szállítókocsis csapat érte.

És a végére maradt még egy örömteli hír: napközben egy idegen Pirat tűnt fel a reptér légterében. Miskolcról egy repülőbarátunk ezüstkoszorú távfeltételt repült. Leszállás után megkínáltuk a marhapöriből, majd a hagyományok szerinti avatás sem maradhatott el. Ezúton is gratulálunk neki.

IMAG0595 Medium

 
IMAG0603 Medium 

 

glider

Flatlandcup 2013

2013. július 28-án kezdetét vette a 7. Flatland Cup és 58. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság Szegeden. Az egyesületet Hársfalvi Péter versenyzőnk képviseli a 18m-es osztályban.


Eredmények, napról-napra:

glider

WAAC

A verseny a FAI, a Magyar Műrepülő Szövetség, és a Magyar Műrepülő Klub szervezésében 2012. július 26 és augusztus 5 között a nyíregyházi repülőtéren kerül megrendezésre.

 

2012.07.26.

A házigazda nevében Kósa Tímea alpolgármester üdvözölte a vendégeket, majd Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes és Jánosi Zoltán a Nyíregyházi Főiskola rektora szólt a vendégekhez.

Végül Lars-Göran Arvidsson úr a zsűri elnöke nyitotta meg a X. motoros műrepülő világbajnokságot. A zárás nem is lehetett volna más, mint hármas kötelékben repültek a belváros fölött tisztelet köröket a nyíregyházi repülőtérről felszálló gépek.

Egy híján húsz ország 81 pilótája hasítja az elkövetkező napokban Nyíregyháza egét, hiszen csütörtök délután hivatalosan is megnyitották a 10. FAI World Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokságot, melynek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeszékhelye ad otthont. E nagyszerű, látványos technikai sportban Európán kívül az Egyesült Államok, Dél-Afrika és a távoli Japán is képviselteti magát.

– Szolgáljanak katonaként vagy repüljenek a civil életben, a pilóták példaképek. Közös értékeik a bátorság, a kitartás, a pontosság, a feladatok precíz végrehajtása – utalt fontos kapcsolódási pontokra Hende Csaba honvédelmi miniszter üdvözletét tolmácsolva dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes.

A világbajnokságnak július 26. és augusztus 4. között a nyíregyházi repülőtér ad otthont. A 4 főből álló magyar válogatottat a szövetségi szekcióvezető Ábrányi Tamás mellett Keserű Béla, Kovács Gergely és Nádas Tamás alkotja. A 10. FAI World Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokság jelenleg a műrepülő sport legnagyobb létszámú nemzetközi eseménye, amelyet idén (12 év után) hazánkban rendeznek. A csapatok hétfőn 3 napos hivatalos edzésen ismerkedhettek a pályával, de most már élesben küzdenek az elsőségért. A versenyt augusztus 4-én nagyszabású repülőnap zárja izgalmas légi és földi programokkal, díjkiosztó ünnepséggel és koncerttel.

A repülés fellegvára

A házigazda önkormányzat nevében Kósa Tímea alpolgármester köszöntötte a versenyzőket, szervezőket és a vendégeket, majd dr. Jánosi Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola rektora avatta be a jelenlévőket abba, hogyan kötődik a város és az intézmény a repüléshez. Az iskolarendszerű polgári pilótaképzés 1968-ben itt vette kezdetét, itt ünnepelték meg a magyar űrrepülés 30. évfordulóját több ország űrhajósának részvételével, és a főiskola egykori hallgatója, Veres Zoltán révén műrepülő Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet.

A műrepülő sportág különleges évfordulót is ünnepel a világbajnokságon. E jeles eseménnyel tiszteleghetünk az 50 éve Budaörsön rendezett 2. FAI Motoros Műrepülő Világbajnokságon aranyérmet szerzett magyar csapat tagjai előtt. 1962-ben a Fejér Miklós, Fejes Péter, Katona Sándor, Pál Zoltán és Tóth József alkotta magyar válogatott aranyérmet nyert, Tóth József pedig az egyéni összetett világbajnoki címet is begyűjtötte.

(forrás: szon.hu)

 

2012.07.23.

A versenyzők és repülőik folyamatosan érkeznek, a repülőgépek lassan megtöltik a hangárokat.

2012-07-23 13.37.34 2012-07-23 15.01.46 2012-07-23 15.01.53

 

glider

 

 

 

Időjárás térképek

Széltérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Kedves Látogató!

 

Weblapunk fejlesztés alatt áll! Kérünk látogass vissza pár nap múlva!

Köszönjük a türelmet!

under construction

Adatok

 

Adószám:
18810309-1-15

 

Számlaszám:
10700048-66641577-51100005

Látogatottság

Ma30
Ezen a héten85
Ebben a hónapban955
Összesen123775